Column: Toekomstbestendig Langeland

Afgelopen zaterdag vond in Langeland een mooie dag plaats. Er loopt een enquete, onder de inwoners van de wijk, over hun ideeen en mening over de buurt. En dan bezien in het perspectief van de komende decennia. De hele boel moet op de schop, riolen, wegen, groen, enzovoorts.

Dus is het een prachtig moment om eens goed stil te staan bij de wensen, meningen en ideeen van de mensen die er wonen – soms al sinds de oplevering van de eerste huizen.
De dag was druk bezocht, getuigen de mooie foto’s. De enquetes konden ook ter plekke worden ingevuld – op papier en op een paar laptops, eventueel met hulp van anderen. Dat vind ik zelf mooi, want lang niet iedereen is goed met internet. Lang niet iedereen is handig met e.mail. Lang niet iedereen is digitaal.

Dus nadenken over de toekomst van die mooie wijk is tof. Geweldig – en jaloersmakend! – dat het met de inwoners samen gebeurt en met organisaties die in de wijk zitten. Maar ook nadenken over het nu, en over de sociale kanten van wijk en buurt. Dat is leerzaam, voor als het ergens anders in Krimpen ook een keer zo mag gaan.

Martijn Vroom
Burgemeester

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s