Column: m’n eigen werkkamer

Soms zou ik toch wel een eigen kamer wensen.

Zoals u wellicht wel weet hebben we op het gemeentehuis van Krimpen aan den IJssel voor niemand een eigen kamer. Dat is expres gedaan, want dan kon het gebouw goedkoper gebouwd worden. Door ‘te flexen’, dat is: te flex-werken, dat is: niemand een eigen werkplek.

Met het huidige systeem kunnen we toe met 40 tot 45 procent minder werkplekken. En werkplekken zijn duur. Erg duur. En betaald door de inwoners.

Uit loyaliteit doet ook de burgemeester mee. Uiteraard zijn er wel afspraken gemaakt. Als ik een kamer nodig heb voor een gevoelig gesprek, of een stijlvolle ontvangst, dan kan dat. Vergaderingen doen we sowieso in een gesloten ruimte.

Vandaag hoorde ik dat een driftige automobilist een ambulance-met-sirene in Rotterdam had klemgereden omdat hij boos was dat de ambulance er langs wilde. De ambulance was op weg naar een noodoproep.

Ik was er even stil van.

Als meneer een Krimpenaar was, had ik hem maar wát graag ontboden op mijn werkkamer, met zo’n grote stoel achter een groot bureau en hij op een wankel krukje. En dan….deur dicht zodat de lelijke woorden niet door het héle gebouw te horen zouden zijn. Zo’n werkkamer heb ik niet.

Maar weet je…zo’n ‘ontvangst’ kan ook wel in de hal van het gemeentehuis.

Wat een ongelofelijke ……

Martijn Vroom

Burgemeester.

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s