Column: Veteranen gezocht!

In de media heeft u al kunnen horen over de nieuwe veteranen-stichting. In Krimpen aan den IJssel hebben we een nieuwe stichting, die zich gaat bezighouden met de belangen van onze veteranen. Bijvoorbeeld door het organiseren van activiteiten waardoor veteranen elkaar kunnen ontmoeten. 

Ook gaan we aan de slag met ‘veteraan voor de klas’. Op die manier kunnen de kinderen op de basisscholen in Krimpen meer leren over en van de ervaringen van een veteraan. 

Zelf ga ik ‘gewoon’ door met m’n huisbezoeken: ik probeer elke week bij een veteraan langs te gaan voor een gesprek. Horen wat de ervaringen zijn. Elk kwartaal plaatsen we twee korte interviews in De Klinker, het magazine van de gemeente. 

Op 27 juni komt de Commissaris van de koning naar Krimpen om de website van de stichting te lanceren. Op die site komen de verhalen, uitleg over de missies waar ze heen zijn gezonden, enzovoorts. Die 27e juni is er een heel symposium met sprekers die zullen spreken over een aantal zaken die van belang zijn voor veteranen. Alle Krimpense veteranen zijn dus uitgenodigd en welkom! 

Er is alleen één probleem. We krijgen van het Veteranen Instituut alleen de adressen van de veteranen die zich daar zélf gemeld hebben. En dat is maar 1 op de 4. Dat zijn er 133 in Krimpen. Dus wellicht mis ik contactgegevens van 300 veteranen. Kent u een veteraan? Vraag hem of haar er alstublieft even naar. Bent u er zelf eentje? Als de uitnodigingsbrief voor 27 juni onbekend is, bent u toch welkom. Neem dan even contact op met de gemeente. 

Martijn Vroom

Burgemeester 

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s