Column: verzamelwoede

De afgelopen maanden is de brandweer erg druk met voorlichting. Aan de bluskant valt namelijk niet zo heel veel meer te verbeteren. De aanrijtijden, de technieken, het niveau van training, onze brandweer zit op het moment behoorlijk aan de top.

De grootste winst is nu te boeken aan het voorkomen van brand. Saai, als je voor het blussen bij de brandweer bent gegaan! Maar het doel is veiligheid, dus dat pakken ze met beide handen aan.

Voorlichting aan senioren heeft nu de prioriteit: ouderenorganisaties zijn actief betrokken bij ‘broodje brandweer’. Een leuke bijeenkomst, waar met foto’s uitgelegd wordt waarom twee stekkerdozen aan elkaar aansluiten gevaarlijk is. Dat olie op het vuur niet geblust mag worden met water. Dat in slaap vallen met een brandende sigaret levensgevaarlijk is. Dat stand-by staan van apparaten…enzovoorts.

Een andere gevaarlijke situatie is verzamelwoede. Steeds vaker schrikt de brandweer zich een hoedje als een woning stampensvol met oude kranten ligt. En dan niet een stapeltje hier en daar, maar helemaal vol. Levensgevaarlijk.

Kent u iemand die zijn of haar huis helemaal vol met spullen stopt? Op het bizarre af? Geef het door aan het Krimpens Sociaal Team. Misschien heeft die persoon meer hulp nodig, dan alleen even opruimen…

Martijn Vroom

Burgemeester

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s