Column: ondermijning

De zomer zit er bijna op.

Althans, over een week of wat begint alles weer. Ik heb er wel zin in, aan de slag gaan. Inmiddels ben ik wel weer ‘bij’, wat uitrusten betreft. Anders dan vroeger heb ik tegenwoordig wel een baan waar ik moe van word. Vroeger zei ik wel eens ‘van hard werken word je niet moe, maar van veel werken wel’. Maar dat is niet meer zo.

Wellicht word ik wel gewoon oud hoor, dat kan ook.

Het laatste kwartaal van dit jaar gaan we druk aan de slag met het ‘ondermijningsbeeld’ van Krimpen. Ondermijning is zoiets als: de dingen waarmee de criminele wereld probeert binnen te dringen in de legale wereld.

Vanaf maart hebben we plekken geinventariseerd waar wellicht iets verdachts mee is. Een leeg pand, een druk pand, een ondernemer met weinig handel maar wel een duur pand. Of een plek waar bepaalde ‘motorbendes’ vaak komen. Of de leden daarvan. Of waar vrouwen worden verhuurd of verkocht.

Maar ook plekken waar verdacht veel contant geld gebruikt wordt. Of veel geld naar verre, deels verdachte, landen wordt verzonden. Of daggeld dat gauw opgemaakt wordt voordat de fiscus er achter komt.

Al deze dingen gebeuren ook in Krimpen.

En eerlijk zijn ze niet.

Martijn Vroom

Burgemeester

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s