Column: let op uw zaak! (en die van uw ouders)

Onlangs gebeurde iets bijzonders. Een nare gebeurtenis: voor het eerst dit jaar hadden we een woninginbraak in Krimpen. De afgelopen jaren hebben we regelmatig last gehad van inbrekers, maar dit kalenderjaar was de eerste dus pas begin augustus. Hoe dat precies komt? In ieder geval óók doordat u de lichten laat branden in de donkere dagen en dat u een oogje in het zeil houdt als de buren niet thuis zijn. Ook de whatsapp- en andere buurtpreventie activiteiten dragen er aan bij.

Blijf dus waakzaam!

Wat echt te vaak voorkomt zijn babbeltruuks. Mensen die aan de deur komen met flauwekul-verhalen over pakketjes of een gaslek. Of bij de pin-automaat staan te wachten met een opdringerig verhaal.

In Krimpen, maar ook in Capelle, horen we te vaak dat mensen er in getrapt zijn. Ook mensen die aanwezig zijn geweest bij de politie-voorlichting over babbeltruuks. Zo geraffineerd zijn ze blijkbaar! Wees alert! Trap er niet in. Maar vertel dit ook aan de senioren in uw omgeving. Dieven en rovers kiezen natuurlijk zwakke mensen uit.

Laten we dus samen opletten en bij twijfel altijd de politie bellen. Want vanzelf zullen dit soort rovers niet ophouden.

 

Martijn Vroom

Burgemeester

 

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s