Column: de randen van de akker

Regelmatig krijg ik verzoeken van mensen die “de burgemeester willen spreken”. Of komen die berichten binnen bij het Krimpens Contact Centrum, of bij de balie.

Vaak gaat het dan om mensen die al een tijd met een probleem zitten, maar er niet verder mee komen. Bijvoorbeeld omdat er geen goede oplossing te vinden is, of omdat het afhandelen van het probleem lang duurt.

Ergens is het dan mooi dat mensen denken (hopen) dat de burgemeester het wél. Want meestal als iets mij lukt, komt dat doordat er hele goede mensen voor mij werken.

Maar toch.

Regelmatig zitten er tussen die verzoeken mensen die echt een aandoenlijk probleem hebben. Die niet meer weten wat ze zouden kunnen. Voor die mensen, en mensen die echt graag even de burgemeester willen spreken, bewaar ik voortaan de randen van de dag. Een stukje in m’n agenda, speciaal voor ‘dat soort gesprekjes’. Korte gesprekken, dat wel. Want we lossen de dingen niet ter plekke op. Zoals in Bijbelse tijden tijdens het oogsten de randen van de akkers voor de zwakkeren uit de samenleving werden gereserveerd, zo zal ik in m’n agenda tijd inruimen voor mensen die echt niet zelf uitkomen.

Bij wijze van proef, eerst maar eens een jaartje.

Martijn Vroom

Burgemeester

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s