Column: smart

Afgelopen vrijdag mocht ik een middagje mee met een lokale ondernemer. Zoals u wellicht nog weet probeer ik dat minstens 1 keer per maand te doen. Dat is heel leerzaam voor mij, op allerlei onderwerpen. Het gesprek gaat namelijk als vanzelf ook over hele andere dingen dan ‘alleen’ het bedrijf. Zeker met ondernemers al langer op ons dorp hun bedrijf voeren.
Sinds vrijdag weet ik veel meer van auto’s dan daarvóór. Wat een naaf is, bijvoorbeeld.
Dank, gebroeders De Pee!
Komende week gaan we aan de slag met de eerste schets over het ‘hoe en waarom’ van United Smart Cities. We zijn nu bijna klaar met de evaluatie, waar ik al eerder over schreef. Aan de hand van een set van ongeveer 250 meetpunten zijn we door een afdeling van de Verenigde Naties geevalueerd op de Sustainable Development Goals (de oude Millennium doelen), maar dan met name vanuit een ‘smart’ (lees: ICT en data) perspectief. Met dat document in de hand weten we waar we staan en waar we mee aan de slag moeten.
Daarbij is de instemming en medewerking van de gemeenteraad, maar ook de hulp en denkkracht van lokale ondernemers natuurlijk onmisbaar.
Dus de hand moet aan de ploeg!
Martijn Vroom
burgemeester
Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s