Column: straten, vrouwen, klimaat

Was het spijbelen of staken of demonstreren? Als je demonstreren een linkse hobby vindt, is de kans groter dat je het spijbelen vond. Als je werknemer bent, heb je stakingsrecht. Als je op school zit?

Ik ben enorm geschrokken van de lelijkheid waarmee mensen (volwassenen) over de leerlingen-demonstratie hebben gesproken. Ouwe lui, veelal boven de 40, die niet kunnen respecteren dat kinderen deze keuze maken. Al dan niet aangemoedigd door anderen. Al dan niet gecombineerd met de Mac.

Alsof je alleen op files mag mopperen als je altijd met de bus gaat zeg. Of vóór duurzaamheid mag zijn als je nooit meer vlees eet.

Onzin.

200 jaar terug wilde de overheid riolen en buizen onder de straten aanleggen. Er waren grote demonstraties tegen (echt!). Het ging toch gebeuren. Nu is het normaal en hebben we er trottoirs als bonus bij gekregen.

100 jaar terug wilde vrouwen ook mogen worden gekozen en gaan stemmen. Daar werd met enorm veel dedain over gesproken. Ze kregen gelijk.

1 maand geleden zagen we iets van 150 gele hesjes, waarover veel politieke partijen zeggen dat ze heel serieus genomen moeten worden.

1 week geleden zagen we 13.500 demonstrerende klimaat-koters. Nemen we hen dan minstens even serieus?

Martijn Vroom

Burgemeester

Advertenties
Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s