Column: Verkeersbrigadiers

Bij veel basisscholen in Krimpen ligt een weg dicht langs de school. Handig, als de kinderen met de auto naar school gebracht moeten worden. Niet zo handig, als je dat per fiets of lopend wil doen. Om het veilig te maken voor kinderen om naar school te lopen liggen er her en der zebrapaden.

Een voetganger bij een zebrapad betekent dat de automobilist moet stoppen, zodat er veilig overgelopen kan worden. Op de een of andere manier is die regel ingewikkeld. Daarom hebben we in Krimpen al sinds jaar en dag mensen die op herkenbare wijze automobilisten helpen herinneren.

Met een oranje hesje en een ‘spiegelei’: even stoppen, iemand wil oversteken.

Elk jaar worden dozijnen Krimpense kinderen opgeleid tot verkeersbrigadier. En daar mogen we blij mee én om zijn. De politie, die hen wil trainen, de scholen die hier aandacht aangeven en tijd voor maken. De ouders die assistentie verlenen.

Het is natuurlijk vreemd dat die koters dit moeten doen – helaas stoppen automobilisten niet uit zichzelf. Maar dat ze het willen doen, en dat ze daarmee hun schoolgenootjes veilig houden, dat is lovenswaardig. Wist u overigens dat het negeren van hun instructies een overtreding is? Ze zijn aangesteld door de burgemeester, als verkeershandhaver.

Let dus ook daarom een beetje op…

Martijn Vroom

Burgemeester

 

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s