Column: beetje trots oefenen

Trots kun je zijn.

In Krimpen aan den IJssel valt ons dat niet altijd mee. Trots zijn op Krimpen? Waarop dan? Hoezo dan? Zo reageren ‘echte Krimpenaren’ nogal eens. En dat, terwijl er heel wat erg bijzondere dingen in Krimpen gebeuren en gemaakt worden.

We hebben echt bijzonder goede scholen, basisonderwijs en middelbaar. We hebben heel groene lanen en straten. Het meest duurzame raadhuis van Nederland. We hebben prachtige ondernemers en familiebedrijven. We hebben een heel leuk en mooi Streekmuseum. We hebben maar liefst 14 zangkoren, die elk op hun allerbest zingen. En dan noem ik ook Concordia, de Treffers, de TCK, je kunt bezig blijven.

Onze (maritieme) maaktraditie, daar ben ik ook heel trots op. Hoeveel schepen en luxe jachten zijn er in Krimpen al van de helling gegaan? Hoeveel bruggen en off-shore bouwsels? Komende week gaan we een hyperinnovatieve riviersluis uitzwaaien. Deze segment-deur komt in Lochem in het water te liggen.

Made in Krimpen. En door bij de aanvang van het transport als gemeentebestuur aanwezig te zijn willen we ook naar Rijkswaterstaat en de ontvangende gemeente én naar de bouwers bij Hollandia uitstralen hoe trots we zijn dat dit in Krimpen gemaakt wordt.

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s