Column: Uit fietsen

Afgelopen zaterdag gingen we een avondje naar de stad. Rotterdam, uiteraard. Wat ik al jaren onwijs jammer vind is dat de waterbus ’s avonds al vroeg niet meer vaart. Want wat is er feestelijker dan – zeker met dit mooie weer! – heen en weer met de waterbus van Krimpen naar de Erasmusbrug en dan midden in die mooie stad aan land gaan!

Maar goed, gelukkig mag de fiets gratis mee. Af en toe lastig, zeker in de spits of met een toeristenlading aan fietsen op het achterdek, maar het paste. Dus wij met de fiets op de waterbus naar Rotterdam, zodat we ’s avonds terug konden fietsen.

Goed te doen, vanaf het Schouwburgplein is het nog geen veertig minuten fietsen naar huis. Oké, wij wonen gunstig: brug over, links-rechts en thuis. Verderop in Krimpen zal het wat langer doorfietsen zijn. Maar goed te doen, zeker met 18 graden om 22:00 uur.

Wat niet helemaal ingepland was, was dat m’n fietsband, die er al een jaar of acht op zit, het ergens in het Rivium begaf. Een grote scheur. En dan is het nog best een eind om naar huis te lopen: bijna drie kwartier.

Toch ga ik volgende keer gewoon weer naar de stad met de fiets. Leve de fietsenmaker.

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s