Column: Burgemeesters oplopen

Het werk is weer begonnen.

De afgelopen weken was het een beetje aanlopen, hier en daar een overleg of een bezoek, maar vanaf deze week is het gewoon weer druk. En druk betekent dan vooral vol. De dagen van de burgemeester zijn gevuld met heel wat mooie, leuke en interessante vergaderingen, overleggen en ontmoetingen.

Afgelopen maandag mocht ik als secretaris van de burgemeesters van Zuid-Hollandse gemeenten een middag organiseren over ‘de gekozen burgemeester en het Openbaar Ministerie’. Zoals bekend is de gekozen burgemeester een actueel thema. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd in de persoon van een lid van het College van Procureurs-generaal, dacht met ons na over de kwestie. En dan met name over de vraag of het OM op dezelfde manier gevoelige zaken en informatie gaat delen met gekozen (en daarmee politieke!) burgemeesters, als dat nu gebeurt met kroonbenoemde burgemeesters.

Interessante discussie. Conclusies zijn niet getrokken, maar krijgen wel een plek in de uitwerking van het toekomstige stelsel van de gekozen burgemeester. Woensdag mag ik vervolgens naar een symposium over demonstratierecht. Over pro- en anti-zwarte pietdemonstraties bijvoorbeeld. Heel fascinerend, al ben ik wel blij dat we in Krimpen nog niet met zulke heftige demonstraties te maken hebben gehad.

Martijn Vroom

burgemeester

 

 

 

 

 

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s