Column: Lezen en schrijven

Komende donderdag is er een bijzondere bijeenkomst in De Tuyter. Staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid komt naar Krimpen. Deze week is het de week van de alfabetisering, om speciaal aandacht te geven aan de strijd tegen laaggeletterdheid. Laaggeletterdheid is niet voldoende kunnen lezen en, of schrijven om jezelf te kunnen redden. Te redden in onze ingewikkelde maatschappij.

In Krimpen aan den IJssel hebben we al sinds jaar en dag veel meer mensen die laaggeletterd zijn, dan de buurgemeenten. Op de een of andere manier ‘scoren’ we bijna 40% slechter dan de regio. Maar liefst 1 op de 7 Krimpenaren (!!) is laaggeletterd. Vandaar dat we actief meedoen aan projecten die hier iets tegen doen.

Sinds de afgelopen verkiezingen hebben we ook een speciale wethouder ‘laaggeletterdheid’, die ook wethouder armoede, werk en sociale dienst is. Want er is een direct verband tussen armoede, schulden en laaggeletterdheid. En dat zijn alle drie zaken die wij willen bestrijden door Krimpenaren te helpen.

Donderdag wordt bijzonder. Zo komen er mensen die op latere leeftijd hebben leren lezen en schrijven. Dat vind ik superknap. U bent – ook als u ‘gewoon’ kunt lezen en schrijven – zeer welkom. In DeTuyter staat vanaf 18.30 uur de koffie klaar!

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s