Column: De honderd van Krimpen?

Een Amerikaanse vriend – oud-studiegenoot – stuurde me een bericht uit een lokaal krantje aldaar. Vanuit de sport is het initiatief genomen om het vrijwilligerswerk in de lokale gemeenschappen te stimuleren. De NFL, de meest commerciële, grootste sportorganisatie van de VS, heeft het voortouw genomen in de zoektocht naar honderd miljoen minuten vrijwilligerswerk in het hele land. Met als doel om het land, de stad, de gemeenschap voor honderd jaar te veranderen. Lekker Amerikaans natuurlijk, maar de impact die het moet hebben moet decennia lang voelbaar zijn.

Mensen die bereid zijn om honderd minuten vrijwilligerswerk te doen. Daar hebben we er heel wat van in Krimpen. Zeker als je het op de schaal van een jaar ziet. Mantelzorgers, voetbaltrainers, vuiloprapers, belbussers, noem maar op. Toch doet een heel groot deel van de Krimpenaren geen vrijwilligerswerk.

Mocht u daar bij horen, bij die groep, overweeg het eens. Laten we eens proberen om met elkaar allemaal honderd minuten vrijwilligerswerk per jaar te doen. Dan komen we uit op minstens 30.000 keer honderd minuten (ja, ik weet dat er mensen zijn die 1.000 minuten of meer doen).

Dat zou wat zijn met elkaar Krimpen nog mooier en menselijker maken.

KrimpenWijzer heeft aardig wat vrijwilligerswerk klaarliggen.

Doet u mee?

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s