Column: Veiligheidsreis

Afgelopen week ging ik met de Veiligheidsregio met de bus naar Antwerpen. Samen met een heleboel andere burgemeesters en ook met mensen van de haven, de omgevingsdienst, de politie en natuurlijk de veiligheidsregio.De busreis zelf gaf mooi gelegenheid om bij te praten met een aantal collega’s.

Over brandweerdingen, maar ook andere zaken. 

In Antwerpen werden we ontvangen en rondgeleid in het nieuwe gebouw van hun havenbedrijf, het Havenhuis. Het Havenhuis is ontworpen door de geweldige architect ZahaHadid en is een combinatie van het oude gebouw met een heel nieuw deel. Door je oogharen lijkt het een beetje op het Unilever gebouw: glas over oud. Prachtig!

Er werden presentaties gegeven hoe wij omgaan met de elektrificatie van de samenleving: over het blussen van ‘buurt-batterijen’ en elektrische auto’s. 

Maar ook hoorden we van de havenmeester van Antwerpen over het vastgelopen containerschip op de Schelde. En hoe ‘wij’ om zijn gegaan met de olielekkage en de zwanen in de Rotterdamse haven. 

Heel leerzaam, waarbij ook door beide burgemeester-voorzitters nadrukkelijk aangegeven werd dat de regio’s veel en meer moeten samenwerken. 

Dat kan op vele terreinen.

Samenwerken vraagt ook ontmoeting, dus die basis ligt er. 

Martijn Vroom

Burgemeester

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s