Column: Druk weekje

Als de dagen korter worden, dan neemt de drukte in de agenda’s toe. Ook dit jaar weer. Allemaal zaken die nog dit jaar besproken moeten worden. Of dingen waarvan de voorbereiding net na de zomervakantie is opgepakt. Dat komt dan langs in november én een stukje in de korte maand december.

Maar gelukkig is het (bijna) allemaal interessant. Zo mocht ik maandag met de Koninklijke IHC mee naar het ‘MaritimeAwards Gala’. Dinsdag is er – behalve de reguliere vergadering van B&W ook de installatie van de nieuwe kindergemeenteraad! Een sterk adviesorgaan én belangrijk als kinder- en volksvertegenwoordiger.

Woensdag heb ik een lange zit bij een landelijke bijeenkomst ‘aanpak motorbendes’, want met het verbod op de Satudarahen andere bendes is het probleem niet zomaar weg. De criminaliteit is hardnekkig. Donderdag ga ik naar een mooie bijeenkomst van het Carnegie Helden Fonds: ‘Nationale Heldendag 2019’, waarbij ook Krimpenaren uitgenodigd waren.

Donderdagavond is de raadsvergadering waarin de begroting 2020 en verder behandeld wordt. En op de laatste dag van de week staat een serie van 5 interne overleggen gepland, waarna we ’s middags naar Barendrecht optrekken. De burgemeesterskring Rotterdam-Rijnmond bezoekt daar onder andere de zeesimulator van Simwave. Heel bijzonder: dozijnen levensechte simulatoren, waarin stuurlui en anderen opgeleid worden voor de (grote) vaart.

Kortom, een leuke, drukke week!

Martijn Vroom

Burgemeester

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s