Column: Heidagen

Het gemeentebestuur, althans, het college van burgemeester en wethouders, is deze week twee dagen de hei op. In normale omstandigheden gaan we een paar dagen nadenken en discussiëren over de plannen van volgend jaar en daarna. Maar ja. Normale omstandigheden, wat waren dat ook al weer?

Dus hoewel we wel de begroting en plannen voor 2021 en de jaren daarop moeten maken, kan dat niet in een ‘leuke’ of ‘bijzondere’ ruimte. We kiezen altijd een locatie in de buurt, maar de ‘vaste’ plekken zijn niet in te richten op anderhalve meter. Dus we hebben onze retraite in het raadhuis. Ook een mooie plek, maar als je dagelijks in het raadhuis bent is het goed om hiervoor buiten de deur te vergaderen.

De kosten en uitgaven zijn hoger dan de inkomsten. We staan voor gigantische uitdagingen op het gebied van jeugdzorg, deelname aan werk, uitkeringen, handhaving, verkeer enzovoorts. Door de coronacrisis maken we kosten waar we nog niet van weten of we ze van het Rijk gecompenseerd krijgen. Toch staan we voor grote keuzes. Het moet, maar hoe? 

Kortom, genoeg te doen. 

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s