Column: langzaam, maar zeker

De mensen die er verstand van hebben zeggen ons dat we de term ‘het nieuwe normaal’ niet moeten gebruiken. Althans, dat we – zeker als overheid – niet de indruk moeten wekken dat de situatie zoals die nu is, de normale stand van zaken gaat worden.

Dat we meer naar een anderhalve-meter samenleving gaan is helder. Maar, zo is de gedachte, het bezoeken van ouders in een verpleeghuis of het zingen in een kerkdienst gaat weer – ooit, wanneer? – mogen. Zoals nu buitensporten in veel gevallen al weer mag, en de horeca de terrassen opent. 

Maar voorlopig is het niet normaal, nog. Als elke zieke 1 iemand besmet, betekent dat een capaciteit van 250 IC-bedden. En als je daar ligt, dat is afschuwelijk. Dus dan vechten 250 mensen voor hun leven, in isolement. Als iedere zieke 2.5 mensen besmet, hebben we het over 3500 tot 4000 bezette IC-bedden.

Exponentieel dramatisch.

Hoe we allemaal ‘meedoen’ met de adviezen van het RIVM en de regering, speelt daar een cruciale rol bij. Ik denk niet dat ik het beter weet dan zij. Mijn advies en dringend oproep is dus: hou vol.

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s