Column: driehoeken

De burgemeester heeft twee driehoeken. De ene ziet toe op de openbare orde en veiligheid. De andere is het overleg met de gemeentesecretaris en de griffier.

De gemeentesecretaris is adviseur en secretaris van burgemeester en wethouders en leidinggevende van de ambtelijke organisatie. De griffier is de secretaris van de gemeenteraad. Deze zorgt er voor dat de raadsvergaderingen de besluiten goed genomen worden. Of de raad de juiste, en voldoende, informatie krijgt. Logisch dat de afstemming tussen deze drie personen (de burgemeester als voorzitter College en gemeenteraad en de twee secretarissen) van belang is. In Krimpen gaat dat goed, gelukkig.

Mijn andere driehoek is die van de openbare orde. Het Openbaar Ministerie, de politie en de burgemeester overleggen op gezette tijden de situatie in Krimpen. Het OM stuurt bijvoorbeeld de recherche aan en brengt zaken voor de rechter. Het idee van de wetgever was dat dit afstemmingsoverleg wekelijks zou gebeuren.

Helaas.

Het regulier overleg van deze driehoek is in de praktijk 1x per jaar. Plus de keren dat er directe aanleiding is. Onze gebiedsofficier is een goeie, gelukkig. We proberen het beste er van te maken. Maar met zo weinig regulier contact leer je een dorp en al haar boefjes natuurlijk niet echt kennen.

En dat is spijtig.

Martin Vroom

Burgemeester

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s