Column: Nieuwe ploeg

Precies twee jaar geleden trad een lokale politieke coalitie aan met een samenstelling die zich in Krimpen nog niet eerder had voorgedaan. De totstandkoming ervan ging niet over één nacht ijs. Na de verkiezingen in maart 2018 kwam het nieuwe college in juni tot stand.

Voortvarend werd een flink aantal dossiers opgepakt. Het opstarten van iets nieuws, of het significant verleggen van de koers, dat kost tijd. Het ‘oogsten’ van succes laat dan even op zich wachten. Voor de mensen die zich daar hard voor gemaakt hebben is het dan niet leuk om de dossiers niet tot het einde te mogen ‘doen’.

Helaas kwam er een voortijdig eind aan. Meer dan een half jaar geleden viel de Krimpensecoalitie. Mede door Corona nam het vormen van een nieuwe coalitie een hele tijd, maar komende donderdag is het zo ver. Een nieuwe ploeg.

Het tij hebben we als gemeente niet mee: financieel staat ook Krimpen er niet best bij. Mede daarom zijn de algemene beschouwingen op donderdag 9 juli erg belangrijk. Het oude college heeft een goede en belangwekkende kadernota opgesteld. 

De raad als geheel is nu aan zet, meer dan ooit. 

Spannend. 

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s