Column: Samenwerken in de metropool

Al vaker schreef ik over de noodzaak om als gemeente Krimpen aan den IJssel samen te werken. Samenwerken met de mensen in het dorp, met de organisaties, de werkgevers en verenigingen. Maar ook is samenwerking met andere overheden van cruciaal belang.

Voor het werk aan de dijken doen we dit samen met hethoogheemraadschap. Voor het werk aan de algeracorridor, de N210, zijn we afhankelijk van provincie en buurgemeenten.

Voor Krimpen is de samenwerking in de metropoolregio van wezenlijk belang. Zowel op het gebied van bereikbaarheid alsook van de economie. Maar de metropoolregio is zó groot, dat alle projecten samen een hele waslijst oplevert die niet altijd overzichtelijk is. 

Mede daarom komt er per deze week een nieuwe commissie die de voortgang van ‘subregionale’ initiatieven (zoals bij ons de algeracorridor) gaat bewaken.

Samen met onder meer de burgemeesters van Wassenaar, Westland, Hellevoetsluis en Nissewaard mag ik daar ook in zitten. Samenwerken is belangrijk en niet alles hoeft altijd gelijk verdeeld te worden. De balans en voldoende aandacht voor de verschillende projecten is namelijk van groter belang.

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s