Column: Afsluiten en omrijden

De komende jaren wordt het een van dé gespreksonderwerpen in de regio. De files en de afsluitingen. Vanaf deze week is de afsluiting bij de ‘kleine kruising’, de Nieuwe Tiendweg en de Van Ostadelaan. Daar moeten dingen gebeuren op een diepte dat het niet kan dat we een deeltje om en om open houden.

Kortom, rood kruis.

Daarna volgt een hele serie afsluitingen die vaak een wegvak of een rijbaan afsluiten. Zo gaat de bus- en vrachtwagenbaan oostzijde van de Grote Kruising er af.

De kwetsbaarheid van het verkeer in en om Krimpen haalde de afgelopen maanden vaak het landelijke nieuws. Maar met de aanstaande afsluitingen gaan we pas écht wat meemaken.

De doorsteek tussen de Lekdijk en de N210 is jammer genoeg niet geasfalteerd. Dat betekent dat het omrij-verkeer deels door de kern van Krimpen aan de Lek zal rijden. Althans, het verkeer naar en van de Stormpolder. We gaan het meemaken.

De inschatting is dat we bij tijd en wijle files tot voorbij de Breeka gaan beleven. Dat is nogal wat. En dat alles om – uiteindelijk! – over een paar jaar een véél betere doorstroming te hebben. 

Kijk vooral regelmatig op www.degrotekruising.nl

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s