Column 229: Medailles van de koning

Komende week is het weer zo ver. Dan is de algemene gelegenheid’ ter ere van de verjaardag van de koning. Dat is hét moment waarop de Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt.

Er wordt ook wel gesproken van de ‘lintjesregen’, maar elk jaar weet u dat ik zeg: het is gewichtiger dan dat. Het zijn medailles die ik namens de koning mag uitreiken. In het verleden was het in Krimpen aan den IJssel niet echt een regen. Meer een soort druppeltjes op een droge wei. Er zijn jaren geweest dat ik maar 1 medaille mocht opspelden. Dat is dan mooi, die ene. Toch ook jammer want er zijn zo ontzettend veel Krimpenaren die bijzondere dingen voor de samenleving doen! Fijn dus, dat het er nu zoveel meer zijn.

Helaas moet de uitreiking ook dit jaar weer in kleine kring en coronaproof. Maar dat hebben we er voor over, want solidariteit met de zorg en de zieken is belangrijk. 

Je krijgt zo’n waardering niet zomaar. En ook dit jaar staan mensen in het zonnetje die superveel bijgedragen aan de Krimpense samenleving. Ze krijgen een onderscheiding, omdat ze bijzondere dingen doen. Het is een voorrecht om namens de koning dat te mogen doen. 

Ik kijk er naar uit. 

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s