Column 232: Vroeg op

Bij Hollandia hebben ze een brug gebouwd. Voor dit bedrijf is dit niets bijzonders. Hollandia is namelijk een bedrijf dat bruggen en sluizen en nog zoveel meer bouwt. Voor de rest van de wereld is dit terecht heel erg bijzonder. Het is een ongelofelijk staaltje staalbouw.

De Suurhofbrug komt aan het eind van de A15 richting de Maasvlakte. De brug werd verplaatst van Krimpen helemaal naar de Maasvlakte. Een lange reis voor zo’n reus. Hij moest de Van Brienenoordbrug passeren, richting De Hef en daarna naar de Erasmusbrug. Vervolgens links de bocht om.

Ik was maandagochtend heel vroeg op. De wekker stond om half twee. Iets na twee uur was ik op het Noordereiland om ‘onze’ brug uit te zwaaien. Er was heel wat volk voor op de been! 

In Krimpen hebben we heel wat bedrijven die bijzondere dingen doen. In de beton, in de logistiek, in de scheepsbouw. Heel zichtbaar. Maar ook in de dienstverlening, in de catering, in de zorg. Daar ben ik als burgemeester heel trots op. Echt Krimpens ondernemerschap.

Corona is nog niet voorbij. Maar zodra het weer kan, kom ikgraag langs. Eigenlijk komen wíj graag langs. Want als gemeentebestuur is er maar weinig zo leuk én belangrijk om op werkbezoek langs te mogen komen. 

Martijn Vroom

Burgemeester

 

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s