Column 233: Samenwerken in de regio

Sinds de fusie met de gemeente Stormpolder zijn we een zelfstandige gemeente. Het is lange tijd spannend geweest of de hele Krimpenerwaard een grote gemeente zou worden.

Krimpen aan den IJssel mocht na lang discussiëren zelfstandig blijven. Daarbij speelt een belangrijke rol dat meer dan 70 procent van onze bevolking in de Rijnmond werkt.

Ook komt een groot deel van onze inwoners, van u, uit bijvoorbeeld Capelle of Rotterdam. Dat is al 70 jaar aan de gang. De meeste mensen die 60 jaar getrouwd zijn in Krimpen, komen oorspronkelijk niet uit Krimpen.

Dat we niet gedwongen zijn om te fuseren komt voor een belangrijk deel doordat we zo goed samenwerken. Veel moeilijke of ingewikkelde zaken doen we met de buren samen. De sociale dienst, de ICT, de politie, de brandweer, de sociale werkvoorziening, de Metropoolregio (het openbaar vervoer), noem maar op. Dat doen we voornamelijk met de gemeenten in de Rijnmond. Ook met de gemeente Krimpenerwaard werken we graag samen, zoals met het Streekarchief, Promen en de GroenAlliantie. 

Dat soort organisaties noemen we ‘verbonden partijen’. Komende donderdag bespreken we daar de begrotingen van. Er gaat veel geld in om. Gezien het belang voor Krimpen is dat logisch.

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s