Column 236: Nieuwe directeur streekmuseum

Het streekmuseum van de Krimpenerwaard staat in Krimpen aan den IJssel. Het is voor mij onduidelijk hoe die naam zo gekomen is. Hebben ‘wij’ in Krimpen bedacht: kom, we doen er eentje voor de hele polder? Of dachten ze destijds dat de buurgemeenten dan ook (meer) mee zouden betalen?

In ieder geval vind ik het een mooie plek in ons dorp. Het bewaart een belangrijk deel van onze geschiedenis. En het is er ook gewoon gezellig. Ook voor feesten en partijen. Dus zodra dat weer mag: doen! Het museum is vanaf deze week ook weer open voor bezoek. De moeite waard! Daarnaast is de tuin heerlijk, zeker met dit weer.

Met mensen die een verblijfsvergunning willen gaan we er altijd langs. Dan herkennen ze vaak veel boerderijspullen. En dat levert mooie gesprekken op. Dan leggen we hen uit dat zij nu onderdeel worden van de nieuwe geschiedenis van Krimpen. En dat ze daar hard voor moeten werken.

Het museum heeft een nieuwe directeur. Met de gemeenteraad hadden we met haar een digitale borrel. Het was echt heel leuk. Een mooie introductie van Hilde.

Dus als u denkt: wie is Hilde? Ga een keer langs. Het streekmuseum is om de hoek!

Martijn Vroom

Burgemeester

Standaard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s